Ukens kommando: git clone –depth

I blant så trenger jeg å sjekke ut et repo for å gjøre mindre endringer. Hvis repoet er ganske stort (årlang historikk, utallige bildefiler og gudene vet hva) så vil mesteparten av tiden gå med til å laste ned og kverne all historikken for disse filene. Det er jo strengt tatt overflødig når jeg bare skal fikse en stavefeil, pushe fiksen og så neppe røre repoet igjen. I disse tilfellene er det kjekt å vite at du kan hoppe over mye av historikken når du kloner. F. eks. git clone --depth=10 <reponavn> vil sjekke ut repoet, men tar kun med de 10 nyeste commitene. Ved å justere på --depth-flagget kan du ta med så mye eller lite du ønsker.

Pluss: går raskt og lettvint.
Minus: hvis du skal jobbe med flere eller større endringer eller lete i historikken lønner det seg heller å klone alt. Med mesteparten av historikken kuttet vil verktøy og commit-log anta at prosjektet oppstod i den første commiten du har tilgjengelig, hvilket sannsynligvis er misvisende for hvem som har jobbet på de ulike delene av kodebasen.

Alt i alt kjekt hvis du skal pushe en rask engangs-fiks og ikke har repoet tilgjengelig fra tidligere.

PS. Bazaar har tilsvarende funksjonalitet, bzr branch --stacked <reponavn> som lager en lokal utsjekk med nyeste versjon uten lokal historikk.